Wachters bvba biedt een ruim portfolio aan diensten aan gebaseerd op meer dan 10 jaar ervaring. Zo ondersteunen wij u bij het uitwerken van het ontwerp van uw tuin, oprit en terras, daarna nemen wij de aanleg en opvolging voor onze rekening. Om u het hele jaar daar volledig zorgeloos te laten genieten kan u bij ons ook terecht voor onderhoud van tuin, oprit en terras.

TUINARCHITECTUUR

Op het vlak van tuinarchitectuur werken we samen met een gerenommeerd tuinarchitect met meer dan 10 jaar ervaring.

OPRITTEN & TERRASSEN

Wachters bvba is  reeds 12 jaar gespecialiseerd in de aanleg van opritten in natuursteen, kassei, kandla, dolomiet, sierkiezel of betonklinkers.

 

Een oprit die op de juiste en correcte wijze is geplaatst geeft immers een extra uitstraling aan uw woning! Wij streven naar kwaliteit met een snelle service en een correcte prijs!

Wachters bvba is uw specialist in Mechelen en omstreken voor de aanleg van opritten in natuursteen, kassei, kandla, dolomiet, sierkiezel, ecogravel of betonklinkers!

Vandaag de dag gaan we ook steeds meer en meer denken aan het milieu en de waterhuishouding. Hiervoor kunnen we  gebruik  maken van water doorlaatbare bestrating en water infiltrerende ondergronden. Ook kunnen we infiltratieputten plaatsen om ons overtollige regenwater in de bodem te laten infiltreren. 

GRONDWERKEN

Geniet en kom tot rust in uw tuin dankzij Wachters bvba, uw ervaren tuinaannemer uit Leest (Mechelen). Met onze 12 jaar ervaring zorgen wij graag voor de tuin van uw dromen. Niet alleen tuinwerken zijn aan ons besteed. Ook grondwerken nemen wij graag voor onze rekening.

Wij bieden de mogelijkheid om uw tuin vanaf nul helemaal te laten aanleggen ( rioleringswerken, grondwerken,verhardingen, aanplantingen, …). 

 

WINTERDIENSTEN

In de winterperiode biedt Wachters bvba u een winterdienst op maat aan. Onze diensten strooien preventief bij ijzel en vriesweer gebaseerd op professionele voorspellingen en uw verwachtingen. Wij ruimen ook sneeuw en maken toegangswegen, kades en voetpaden weer ijzel vrij. Een contract voor winterdienst garandeert een veilige omgeving voor u en uw werknemers en indien gewenst leveren wij ook strooizout.

Winterdienst voor bedrijven, KMO, winkelketens en overheden

Wij zijn reeds 12 jaar actief bezig met winterdiensten voor bedrijven en overheden. Met een winterdienst op maat zorgen wij ervoor dat uw bedrijf, werknemers en de klanten zo weinig mogelijk hinder ondervinden van de winterprik.

Voor ieder bedrijf in Mechelen en omgeving zorgen we voor een gepast wintercontract op maat:

 • Ruimen van laad- en loskades
 • Ruimen van toegangswegen tot gebouwen
 • Ruimen van parkings en voetpaden
 • Ruimen van toegangswegen voor uw leveranciers en klanten
 • Leveren van strooizout

Tijdens de winterdienst beschikken wij over een uitgebreid machinepark van een 5-tal strooieenheden deze zijn 24h/ 24h bereikbaar en inzetbaar!!!!!

Wintercontracten bestaan uit 3 zaken:

 • Preventief strooien bij vorst en ijzel
 • Ruimen of borstelen van sneeuw
 • Ruimen en strooien Hiervoor maken we gebruik van de weercodes volgens KMI of op afroep van de bedrijven.
  Deze 3 zaken gieten we in een gepaste formule en plakken hier een correcte prijs op deze geldt voor de hele winterperiode. Zo weet U exact wat de kostprijs is.

Eb – en vloed piste

Ook de paardensport laten we niet aan ons voorbij gaan.

Omdat we nauw verbonden zijn met de paardensport en het milieu hebben we beiden aspecten samengebracht in één pistebodem. Namelijk de Eb en vloed bodem.
De Eb – en vloed bodem heeft een minimaal verbruik van water in de zomer maanden. Ons waterniveau wordt constant gehouden. Dit heeft een tal van voordelen : Bij hevige regen wordt het overbodige water afgevoerd naar buffertanks als deze vol zijn wordt het doorgevoerd naar een infiltratie put. Zo kan het overtollige water terug de bodem indringen. Bij droogte gebruiken we ons regenwater om ons waterniveau op peil te houden. Omdat we werken met ondergrondse regeling van onze water toevoeging en een epdm folie gaat er veel minder water verloren bij het op structuur houden van onze bodem. Bij een gewone piste moet men dagelijks een 10000 L sproeien om de piste nat te houden. terwijl het waterverbruik van een eb en vloed bodem in de zelfde periode maar een 4000 l per week bedraagt. Bij overvloedige regenbuien wordt het water zo snel mogelijk afgevoerd bij een gewone piste.  bij de eb en vloed bodem wordt het water gebufferd en het overtollige water geïnfiltreerd in de bodem. Ook is deze veel sneller weer berijdbaar na stortbuien.

eb- en vloed pisteS

Naast deze diensten behoren ook het aanleggen van professionele eb- en vloedpistes (paardenpistes) en grondwerken tot onze kernactiviteiten. Dankzij moderne technieken zoals nivelleren en drainage zorgt Wachters bvba voor de aanleg van pistes van A tot Z voor optimaal comfort voor paard en ruiter.

Wat is een eb en vloed piste?

Een eb en vloed bodem is een manegebodem die via drainagebuizen water kan afvoeren, maar ook kan aanvoeren.

Het principe van deze manegebodem is een regelbaar waterniveau in de bodem. Deze techniek geeft de bodem een natuurlijke stabiliteit welke vergelijkbaar is met de waterlijn van het strand.

De voordelen van een eb en vloed bodem, in vergelijking met ‘traditionele bodems’:

 • Altijd en overal dezelfde stabiliteit.
 • Nooit meer beregenen, dus geen extra werk!
 • Eenvoudig en minimaal onderhoud.
 • Ook bij ijzerhoudend grondwater toepasbaar.
 • Geschikt voor zowel binnen als buitenbodems.
 • Instelbare stabiliteit van de manegebodem.
 • Wanneer er zoiets bestaat als de perfecte manegebodem, dan voldoet de eb en vloed bodem volgens ons aan dit beeld.

Of een bodem in de praktijk de meeste ideale is voor de betreffende ruiter heeft te maken met zaken als:

 • Hoe intensief is het gebruik en dus het onderhoud van de manegebodem;
 • De tijd die men wil vrij maken voor het onderhoud van de manegebodem;
 • Welke discipline(s) wordt er beoefend;
 • De wijze van beregening.